Laman

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ

«ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΗ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.


ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ, ΜΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΕ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.


Η ΨΥΧΗ, ΜΟΥ ΤΟΝΙΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΩ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΖΩΗ, «ΕΙΝΑΙ» ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ; ΝΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΟΦΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΝ.

Η ΥΛΗ ΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΟΡΑΤΑ ΑΤΟΜΑ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΔΗΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΙΘΕΡΑ, ΔΙΑ [ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΔΙΑ-ΣΤΗΜΑ] ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΦΟΙ, ΘΕΟ.

ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ, ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΦΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ Ή Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ, Η ΕΚΠΝΕΥΜΑΤΩΣΗ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΙΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΡΦΙΚΟ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. ΝΑ ΠΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΥΠΑΡΞΗ ΦΕΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ Ή ΔΙΑ.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ.

ΝΑΙ, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ, ΜΑΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΝ.

ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΜΒΡΙΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, Η ΨΥΧΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΑΡΧΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑΚΗ, ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΒΑΔΙΖΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΕΞΕΔΗΛΩΝΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΕΓΩΪΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΝ ΟΝΤΑ ΥΠΕΡΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΡΧΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ, Η ΒΙΑ, Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗΝ ΑΡΧΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΠΙΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΝΟΜΟ.

Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ Ή ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Ο ΔΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΘΟΣ, Ο ΣΩΤΗΡ ΖΕΥΣ, Ο ΠΑΤΗΡ ΘΕΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΕΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΨΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ ΕΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ Ο ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΣΧΥΝΘΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΗ ΤΟΝ ΦΩΤΟΔΟΤΗ, ΑΛΛ΄ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΗΡΩΑ Η ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΕΦΗΜΕΡΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ, Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΟΛΜΗ, ΕΦΟΔΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΝ ΔΕΣΜΩΤΗ ΕΩΣΦΟΡΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ.

ΑΛΛΑ Η ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΓΟΝΩΝ ΛΑΩΝ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜ ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΘΕΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΥΟΤΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΟΦΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΕΡΩΝ ΤΗΝ ΗΩ, ΤΟ ΦΩΣ ΠΑΡΩΤΡΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΗ ΤΗΝ ΕΥΑ ΚΑΙ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ ΕΦΑΓΑΝ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΓΥΜΝΟΙ. ΤΟΤΕ ΕΡΑΨΑΝ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΣΥΚΗΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΕΝΩ ΠΡΟΤΗΤΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΜΑΝ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΛΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ.

ΕΞΕΒΑΛΕ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΦΙ ΝΑ ΕΡΠΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: «ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΤΟΥΣ ΛΕΓΩΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΞΑΓΑΓΩΝ ΣΕ ΕΚ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΞ ΟΙΚΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΜΗ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ. ΜΗ ΛΑΤΡΕΥΣΗΣ ΑΛΛΟΝ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΣΩΝ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΠΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ, ΕΠΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ ΤΩΝ ΜΙΣΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΝΩΝ ΕΛΕΟΣ ΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΝΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΠΩΝΤΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΤΤΟΝΤΩΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ» (ΕΞΟΔΟΣ Κ΄ 2 - 6).

ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΗΛ, ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΤΟΣ, ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΗ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΝ. «ΘΑ ΕΞΕΓΕΙΡΩ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΗΣΗ ΩΣ ΑΣΤΡΑΠΗ» (ΙΩΗΛ Δ΄6, ΖΑΧΑΡΙΑΣ Θ΄13).

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΜΕΜΥΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΣ, Ο ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ, Ο ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΔΩΝΑΪ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΣΑΒΒΑΩΘ Ή ΙΕΧΩΒΑ.

ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ; ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΛΛ΄ΕΔΙΔΑΞΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΠΩΣ Ν΄ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ.

ΔΕΝ ΕΦΟΒΗΘΗ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΤΟ «ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ».

ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΙΣΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ.

ΤΙ ΧΑΣΜΑ, ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΑΪ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΙΗΣΟΥ! ΑΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΑΪ, ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΕΝΩ ΛΕΓΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ Ή ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΞΟΥΝ ΜΕ ΞΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥΣ.

ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΡΚΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΩΣ ΕΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗ ΠΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΑΨΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΗ, ΠΩΣ ΑΜΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΑΛΛΟΥ. ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΞΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

ΑΝΑΜΟΡΦΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΘΑ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ, ΟΠΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΕΑΝ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΙΝΗ ΣΚΟΠΙΜΟ Ν΄ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Σ΄ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΡΗΤΟΥ «ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

Η ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ, Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ, ΚΑΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΜΥΣΤΗ. Η ΓΑΛΗΝΗ, Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΣ, Η ΓΛΥΚΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ».

 ΙΩΑΝΝΟΥ Α. ΒΑΣΙΛΗ - “ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΟΥ

Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook. http://www.facebook.com/MysteriesSelides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...