Laman

Οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ



Βλεπω οτι γινεται μεγαλος ντορος στο ονομα του Αντιχριστου.Ολοι ρωταμε ποιος ειναι?που μενει; που μεγαλωνει?σε ποια ηλικια ειναι?ποτε θα δρασει; Ποιο ειναι το ονομα του; κτλ,κτλ,κτλ. Καλα ολα αυτα,αλλα σαν χριστιανοι που ειμαστε νομιζω οτι θα επρεπε να δωσουμε μεγαλυτερη βαση και ψαξιμο στους 2 προφητες μας που ενδεχεται ηδη να ειναι αναμεσα μας.Απο τις γραφες ξερουμε οτι: Θα βγουν όμως δύο μάρτυρες, δύο προφήτες, οι οποίοι θα κηρύττουν εναντίον του Αντίχριστου και θα διαψεύδουν συνεχώς τα όσα θα ισχυρίζεται. Αυτοί θα προφητεύσουν 1260 ημέρες, δηλαδή 3 1/2 χρόνια και θα κηρύττουν εναντίον του αντιχρίστου. Θα είναι δύο ταπεινοί άνθρωποι του Θεού, ντυμένοι με σάκκους, που σημαίνει ότι θα είναι πολύ ταπεινοί. Αυτοί είναι οι προφήτες που ο προφήτης Ζαχαρίας προφήτεψε ότι θα έλθουν στις έσχατες ημέρες και τους ονομάζει λυχνίες και ελαίες, που στέκονται μπροστά στον Θεό. "Τότε απεκρίθην, και είπα προς αυτόν, Τί είναι αι δύο αύται ελαίαι επί τα δεξιά της λυχνίας και επί τα αριστερά αυτής; Και απεκρίθην εκ δευτέρου, και είπα προς αυτόν, Τί είναι οι δύο κλάδοι των ελαιών, οίτινες διά των δύο χρυσών σωλήνων εκκενόνουσιν εξ εαυτών το έλαιον εις την χρυσήν λυχνίαν; Και είπε προς εμέ, λέγων, Δεν γνωρίζεις τί είναι ταύτα; Και είπα, Ουχί Κυριέ μου. Τότε είπεν, ούτοι είναι οι δύο κεχρισμένοι, οι παριστάμενοι πλησίον του Κυρίου πάσης της γης". Ζαχαρίας δ:11-14. Η πόλη η αγία είναι η Ιερουσαλήμ, που θα κυριευθεί από τον Αντίχριστο και θα εξουσιασθεί για σαράντα δύο μήνες, δηλαδή για τριάμισι χρόνια. Οι δύο προφήτες που θα εμφανιστούν κατά την περίοδο του αντιχρίστου και θα προφητεύουν εναντίον του, παρακινώντας τους ανθρώπους να αντισταθούν στον Αντίχριστο και να μη δεχτούν να βάλλουν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο, ούτε να προσκυνήσουν την εικόνα του, είναι προφητευμένοι από τον προφήτη Ζαχαρία το έτος 520 π.Χ. Αυτό σημαίνει ότι για το Θεό, είναι πολύ σπουδαία πρόσωπα, που θα διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στη σωτηρία των ανθρώπων κατά τις ημέρες του αντιχρίστου.


Προφητευμένα πρόσωπα, είναι η μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και αυτοί οι δύο προφήτες. Οι δύο προφήτες είχαν φανερωθεί στον προφήτη Ζαχαρία σε μία όραση σαν δύο κλάδοι ελαιών που εκκένωναν τη λυχνία και σαν δύο ελαίες. Το Πνεύμα το Αγιο του είχε εξηγήσει: "Ούτοι είναι οι δύο κεχρισμένοι, οι παριστάμενοι πλησίον του Κυρίου πάσης της γης". Ζαχαρίας δ:14

Οι δύο αυτοί προφήτες, άσημοι άνθρωποι, ντυμένοι "σάκκους", σύμβολα ταπεινής εμφάνισης, θα έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και εξουσία. Θα "εξέρχεται πυρ εκ του στόματος αυτών και θα κατατρώγει τους εχθρούς αυτών". Αυτό σημαίνει ότι ένα λόγο θα λένε και οι εχθροί θα εξοντώνονται με φωτιά, όπως έκανε ο προφήτης Ηλίας, όταν κάποτε οι δύο πεντηκόνταρχοι ήλθαν να τον συλλάβουν και τον διέταξαν να κατεβεί αμέσως και να έλθει να τον συλλάβουν. Ο Ηλίας είπε τότε: "Εάν εγώ ήμαι άνθρωπος του Θεού, ας καταβή πυρ εξ ουρανού, και ας καταφάγη σε και τους πεντήκοντά σου". Β' Βασιλέων α:10,12

Το ίδιο θα συμβεί και με τους δύο προφήτες της Αποκαλύψεως. Κανείς δεν θα μπορεί να τους συλλάβει. Οι ίδιοι αυτοί προφήτες θα έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό να μη βρέχει, όπως κάποτε έκανε ο Ηλίας και ακόμη θα μπορούν να μεταβάλλουν τα νερά σε αίμα και να χτυπήσουν τη γη με κάθε πληγή, σαν αυτές που χρησιμοποίησε ο Μωϋσής εναντίον του Φαραώ, για να τον αναγκάσει να αφήσει ελεύθερο τον λαό Ισραήλ, να φύγει από την Αύγυπτο. Οι δύο αυτοί προφήτες θα μοιάζουν στις ενέργειες και στα θαύματα με τον προφήτη Ηλία και τον Μωϋσή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι προφήτες θα είναι ο Ηλίας και ο Μωϋσής. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη να φέρει τον Ηλία και τον Μωϋσή πάλι κάτω στη γη, για να υπηρετήσουν πάλι και να δοκιμαστούν. Αυτοί οι δύο τελείωσαν το έργο τους και ευρίσκονται στο ένδοξο περιβάλλον του Θεού.

Ο Θεός έχει ανθρώπους να εργαστεί σε κάθε εποχή και δεν του είναι αδύνατο να τους δώσει τις ίδιες δυνάμεις και εξουσίες. Αυτοί οι δύο προφήτες θα κηρύξουν με δύναμη εναντίον του αντιχρίστου και του ψευδοπροφήτη και θα αποτρέψουν εκατομμύρια ανθρώπους, να υποκύψουν στον Αντίχριστο. Αυτή η ενέργεια δείχνει τη μεγάλη αγάπη του Θεού, ο οποίος δεν θέλει να πλανηθούν και να χαθούν οι άνθρωποι, αλλά να αρνηθούν να προσκυνήσουν την εικόνα του και να βάλουν το χάραγμα, στο δεξί τους χέρι, ή το μέτωπο με τον αριθμό 666 για να σωθούν.

Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook. http://www.facebook.com/MysteriesSelides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

http://mastorakiaonline.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html
  devicedoctors