Laman

Δεκαπέντε φαντασμαγορικά φαινόμενα

Δεκαπέντε φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα


Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (15)
Όταν η Φύση «κλέβει» την παράσταση.

Έχετε παραβρεθεί ποτέ σε βραδιά με πυροτεχνήματα; Αν ναι, τότε θα ξέρετε τι πάει να πει φαντασμαγορικό θέαμα.
Έχετε σκεφτεί ποτέ όμως, ότι η Φύση γύρω μας καθημερινά δίνει «παραστάσεις», οι οποίες ξεπερνούν σε μαγεία οτιδήποτε άλλο και τις οποίες τείνουμε είτε να ξεχνάμε, είτε να αγνοούμε εντελώς;
Διαβάστε παρακάτω για 15 φανταστικές «φυσικές επιδείξεις» και βάλτε τες στη λίστα των πραγμάτων που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε.
Κι αν τα καταφέρετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα βγείτε χαμένοι!
  • 1. Λαμπερό φυτοπλαγκτόν
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (1)
Στο νησί Vaadhoo, που αποτελεί τμήμα της ατόλης Raa Atoll στο αρχιπέλαγος των Μαλδίβων στον Ινδικό ωκεανό, μπορείτε να περπατήσετε τη νύχτα στην παραλία και να αφήνετε πίσω σας… μπλε, φανταχτερά ίχνη.
Το φωσφορίζον φως προέρχεται από μικροσκοπικά θαλάσσια μικρόβια. Όταν αυτά σπρώχνονται από τα νερά του ωκεανού προκαλείται μια χημική αντίδραση και εκπέμπεται φως.
Το φυσικό αυτό φαινόμενο είναι μαγικό.
Θα νιώθετε σαν να έχετε τον έναστρο ουρανό… στα πόδια σας!
  • 2. Η μετανάστευση της πεταλούδας μονάρχης
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (2)
Εξήντα μίλια βορειοδυτικά της Πόλης του Μεξικού στη Sierra Madre βρίσκεται το Monarch Butterfly Biosphere Reserve. Πρόκειται για το πάρκο προστασίας του συγκεκριμένου είδους πεταλούδας (monarch butterflies), οι οποίες μεταναστεύουν στην περιοχή κάθε χρόνο από τα Βραχώδη Όρη, γράφει η Helyn Trickey Bradley σε άρθρο της στην ιστοσελίδα του CNN.
Περίπου 35 εκατομμύρια πεταλούδες κάνουν ένα ταξίδι 3.000 μιλίων από τον Καναδά και τη Βόρεια Αμερική σε πιο θερμό κλίμα.
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το κέντρο προστασίας είναι στα τέλη του Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη.
  • 3. Βόρειο Σέλας
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (3)
Μπορείτε να θαυμάσετε αυτό το εντυπωσιακό, φυσικό φαινόμενο στο βόρειο ημισφαίριο.
Αν επισκεφθείτε τη Νορβηγία από Σεπτέμβρη μέχρι Μάρτη, φροντίστε να μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον ουρανό να αλλάζει χρώματα μπροστά στα μάτια σας.
  • 4. Ανθισμένες κερασιές
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (4)
Κάθε χρόνο τον Απρίλιο η πόλη Changwon της νοτίου Κορέας μεταμορφώνεται σε ένα ανθισμένο μπουκέτο, χάρη στις 360.000 κερασιές που καλωσορίζουν την άνοιξη.
Η πόλη γιορτάζει την ομορφιά της Φύσης με φεστιβάλ, που τραβούν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών από όλον τον κόσμο.
  • 5. Παγετώνες
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (5)
Μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Glacier Bay National Park της Αλάσκα θα σας μείνει αξέχαστη. Μπείτε σε ένα σκάφος και δείτε από κοντά τεράστιους παγετώνες, που ξεκίνησαν να δημιουργούνται σχεδόν 4.000 χρόνια πριν.
Η καλύτερη εποχή είναι στις αρχές καλοκαιριού, όταν έχει περάσει η περίοδος των βροχών.
  • 6. Εκρήξεις ηφαιστείων
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (6)
Ταξιδέψτε μέχρι το νησιωτικό σύμπλεγμα Vanuatu στο νότιο Ειρηνικό για να δείτε από κοντά το ενεργό ηφαίστειο Mount Yasur. Βρίσκεται στο νησί Tanna και εκρήγνυται σχεδόν ασταμάτητα από το 18ο αιώνα, αναφέρει η αρθρογράφος του CNN.
  • 7. Ο ναός των μαϊμούδων
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (7)
Το συγκρότημα των ινδουιστικών ναών Galtaji, που βρίσκεται έξω από την πόλη Jaipur στο κρατίδιο Rajastan της Ινδίας έχει κατασκευαστεί από ροζ πέτρα. Διαθέτει δεξαμενές που «τροφοδοντούνται» από φυσικές πηγές και έχει καταληφθεί από… εκατοντάδες μαϊμούδες.
  • 8. Χωράφια με τουλίπες
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (8)
Απολαύστε μοναδικά χρώματα σε φυσικά, ανθισμένα χαλιά στους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου, στην Lisse της Ολλανδίας (Keukenhof).
Κάθε χρόνο φυτεύονται πάνω από 7 εκατομμύρια βολβοί.
  • 9. Η γιορτή των αρκούδων
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (9)
Στα τέλη Ιουνίου ο σολομός ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής του από τον ωκεανό, κολυμπώντας ανάποδα στο ρεύμα μέχρι να καταλήξει στο μέρος όπου γεννήθηκε, για να φέρει στον κόσμο με τη σειρά του τους απογόνους του.
Εκείνη την εποχή… γιορτάζουν οι αρκούδες! Τα τεράστια ζώα περιμένουν καρτερικά τα ψάρια για να γεμίσουν τα πεινασμένα τους στομάχια.
Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Προστασίας Katmai είναι ο Ιούλιος ή ο Σεπτέμβριος.
  • 10. Θερμοπίδακες
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (10)
Στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ μπορεί κανείς να θαυμάσει τη μεγαλύτερη «συλλογή» από θερμοπίδακες στον κόσμο. Το Old Faithful αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς «γεωθερμικές ατραξιόν», καθώς κάθε περίπου 90 λεπτά, νερό και ατμός πετάγονται δεκάδες μέτρα ψηλά στον αέρα.
  • 11. Η μεγάλη μετανάστευση
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (11)
Συχνά αποκαλείται και ως «Η Μεγάλη Μετανάστευση». Εκατομμύρια γκνου, ζέβρες και γαζέλες διασχίζουν τη βόρεια Τανζανία και Κένυα αναζητώντας τροφή, νερό και εδάφη κατάλληλα για αναπαραγωγή.
  • 12. «Βροχή» μετεωριτών
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (12)
Κάθε χρόνο από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη του Αυγούστου μπορείτε να γυρίσετε το βλέμμα σας στο βραδινό ουρανό και να θαυμάσετε «βροχή» μετεωριτών.
  • 13. Οι καταρράκτες της Βικτωρίας
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (13)
Οι ντόπιοι τους αποκαλούν «Ο καπνός που βροντά», όμως είναι ευρύτερα γνωστοί ως οι καταρράκτες της Βικτωρίας. Βρίσκονται στη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε και είναι από τους μεγαλύτερους του κόσμου.
Οι καταρράκτες έχουν μεγαλύτερη ροή στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού.
  • 14. «Ανεμοστρόβιλος» από μπαρακούντα
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (14)
Η κατάδυση αποκτά άλλο νόημα όταν συμβαίνει στο νησί Sipadan της Μαλαισίας, ανάμεσα από χιλιάδες ψάρια μπαρακούντα τα οποία σχηματίζουν «υποθαλάσσιους ανεμοστρόβιλους».
  • 15. Η μετανάστευση των γερανών
Φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα (15)
Χιλιάδες γερανοί (sandhill cranes) συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού Platte στην περιοχή Kearney της Νεμπράσκα.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μεταναστεύουν περίπου 350.000 γερανοί, ενώ στην περιοχή γιορτάζεται το φαινόμενο αυτό με το φεστιβάλ Audubon’s Nebraska Crane Festival, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορείτε να δείτε από κοντά τα πανέμορφα αυτά πουλιά.
Πηγή: Newsbeast.gr


Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook. http://www.facebook.com/MysteriesSelides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

http://mastorakiaonline.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html
  devicedoctors