Laman

Ζώδια και χρώματα

Η χρωματική προσωπικότητα των ζωδίων

Έχει αποδειχτεί πως η επιλογή των αγαπημένων μας χρωμάτων έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε και φυσικά με τα συναισθήματα μας και την ένταση αυτών. Ο συνδυασμός ζωδίων και χρωμάτων μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις εσωτερικές πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου.

Είναι δεδομένο πως υπάρχει συσχετισμός του ζωδιακού κύκλου με τον χρωματικό κύκλο. Έτσι, το πρώτο χρώμα του ηλιακού φάσματος αντιστοιχεί με το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το τελευταίο χρώμα με το τελευταίο ζώδιο. Άλλωστε τις περισσότερες φορές η προσωπική επιλογή ενός (αγαπημένου) χρώματος ταυτίζεται με το χρώμα ή τα χρώματα που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο.

Επομένως, το κάθε ζώδιο έχει το προσωπικό του χρώμα, όπως κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα, που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπολοίπους. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα χρώματα που αντιστοιχούν σε κάθε πλανήτη (θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο για αυτό το θέμα), μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά για το χαρακτήρα ενός ατόμου και τις προτιμήσεις του.



Ζώδια και χρώματα


Για κάθε ζώδιο υπάρχουν χρώματα που το βοηθούν να βγάλει προς τα έξω τα κύρια χαρακτηριστικά του.

ΚΡΙΟΣ

Η παρορμητικότητα, το πάθος, η αγωνιστικότητα και ο αυθορμητισμός των Κριών εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το κόκκινο χρώμα. Τους ταιριάζουν επίσης και όλα τα πορφυρά χρώματα, ενώ μπορούν να περάσουν καλύτερα το στίγμα τους, συνδυάζοντας τα με το λευκό.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι γήινοι τόνοι χρωμάτων είναι αυτοί που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία των Ταύρων. Η ειλικρίνεια, η σταθερότητα και η ρομαντική τους διάθεση εκφράζονται με το ροζ και τις αποχρώσεις του και η ηρεμία τους με το μπλε. Το τελευταίο σε συνδυασμό με το πράσινο τους κάνει να αισθάνονται πιο άνετοι και κοινωνικοί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η δημιουργική και ανανεωτική διάθεση των Διδύμων προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το κίτρινο. Έτσι, μπορούν να εμφανίσουν την αισιοδοξία τους για τη ζωή. Τέλος, ο συνδυασμός του με άλλα χρώματα μπορεί να αναδείξει την πολυδιάστατη προσωπικότητα και την γοητεία τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι και εσωστρεφείς. Τους αρέσει να κρατούν αποστάσεις από τους άλλους. Για αυτό τους ταιριάζει το γκρι, που επιπλέον συνδέεται με την τάση τους να μένουν στο παρελθόν. Το θαλασσί ή το τιρκουάζ ταυτίζεται με την τάση τους να αλλάζουν διάθεση.

ΛΕΩΝ

Γενναιόδωροι και δημιουργικοί, οι Λέοντες αντιδρούν με θάρρος και τόλμη στις προκλήσεις της ζωής. Για αυτό τους ταιριάζει το πορτοκαλί. Στην έντονη προσωπικότητα, την επιβλητικότητα και τη λαμπερή ζωή που τους αρέσει να κάνουν, ταιριάζει γάντι το χρυσαφί, το οποίο άλλωστε, προτιμούν στο ντύσιμό τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Παραδοσιακοί και σταθεροί τύποι, οι Παρθένοι διακρίνονται για τον ρεαλισμό και την πρακτικότητά τους. Τις περισσότερες φορές προτιμούν να ντύνονται με σκούρα χρώματα (συνδυασμοί καφέ και πράσινου). Έτσι, καταφέρνουν να κρατούν κρυφές τις σκέψεις και τις επιθυμίες τους και να διατηρούν την ηρεμία τους.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί χαρακτηρίζονται από την κοινωνικότητα και την ηρεμία. Είναι ευγενικοί, ρομαντικοί και ιδιαίτερα συντροφικοί. Για αυτό τους ταιριάζει το πράσινο χρώμα. Επιπλέον, τους πάει πολύ τόσο το μπλε όσο και το θαλασσί, που τονίζει την τρυφερότητα και την αισιοδοξία τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι ιδιαίτερα σοβαροί και πολλές φορές αυστηροί τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους. Δύσκολα αφήνουν να φανούν οι σκέψεις και οι προθέσεις τους. Τους ταιριάζει το βυσσινί ή το μπορντό. Συχνά ντύνονται με βαθύ κόκκινο χρώμα, για να εκφράσουν τον ερωτισμό και το πάθος τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μέσα από το μπλε και το γαλάζιο οι Τοξότες προβάλλουν την πολύπλευρη προσωπικότητά τους. Φημίζονται για τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους, για αυτό τους ταιριάζει και το γαλαζοπράσινο. Σε ό,τι αφορά τις ενδυματολογικές επιλογές, το φούξια τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η συνέπεια, η αξιοπιστία, η αυτοσυγκράτηση, η σοβαρότητα και η εντιμότητα, είναι τα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων, τα οποία τονίζονται μέσα από το μαύρο και τα σκούρα χρώματα. Με το πράσινο νιώθουν πιο χαλαροί και άνετοι, αποβάλλοντας τις συστολές και τις ανασφάλειες τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι θέλουν να αισθάνονται ελεύθεροι και να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους για αυτό και προτιμούν χρώματα όπως το μωβ και το βιολετί. Το γαλαζοπράσινο αντιπροσωπεύει την ενεργητικότητα και την τόλμη τους, καθώς και την αγάπη τους για ηθικές και πνευματικές αξίες.

ΙΧΘΕΙΣ

Άκρως ρομαντικοί και ευαίσθητοι, οι Ιχθείς χαρακτηρίζονται για την ανιδιοτέλεια, το ψυχικό σθένος και την τάση τους να επικοινωνούν και να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους. Όλα τα παραπάνω εκφράζονται με το γαλάζιο και το γαλαζοπράσινο. Όταν φορούν άσπρο ή ασημί παρουσιάζονται πιο ήρεμοι και υπομονετικοί

Διαλέξτε χρώματα, πετύχετε το σκοπό σας

Ο προσωπικός χάρτης των χρωμάτων μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούμε ανάλογα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, περνώντας κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα ή προβάλλοντας κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, μέσω αυτών που φοράμε. Η κατάλληλη επιλογή χρώματος μπορεί να χαρίσει θετική ενέργεια, αρμονία, ψυχική ηρεμία ή να ανεβάσει τη λίμπιντο.

Μέσα από το χρώμα που επιλέγετε, μπορείτε να δείξετε προς τους άλλους ποια είναι η ψυχική και συναισθηματική σας κατάσταση, αν έχετε διάθεση, αν σας αρέσει ή σας ενδιαφέρει κάποιος. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ποιο χρώμα θα φορέσετε, σκεφτείτε καλά τα παραπάνω δεδομένα, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες επίτευξης του σκοπού σας.


Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook. http://www.facebook.com/MysteriesSelides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

http://mastorakiaonline.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html
  devicedoctors